Bewezen effectief

Intern ontwikkeld tot perfectie & wetenschappelijk bewezen

Voor onze brokjes gebruiken we eigen recepten die intern, door de afdeling Research & Development onder leiding van Prof. Dr. Ir. Anton Beynen, ontwikkeld zijn. Elk recept bevat de optimale samenstelling die tot stand is gekomen op basis van wetenschappelijk onderzoek. De recepten zijn afgestemd op iedere levensfase of specifieke behoefte van honden en katten.

Ontwikkeld door Prof. dr. ir. Anton Beynen

Prof. dr. ir. Anton Beynen is sinds 2006 verbonden aan SANIMED en heeft als taak het begeleiden van de afdeling Research & Development. Hij is geboren in 1953 en heeft vanaf 1987 zeven verschillende leerstoelen bezet.

Anton Beynen heeft humane voeding gestudeerd aan de Wageningen Universiteit en schreef een proefschrift over hormonale regulering van de vetstofwisseling. Van 1993 tot 2007 was hij hoogleraar diervoeding bij de Faculteit Diergeneeskunde te Utrecht. Hij doceerde basale voedingsleer en  klinische voeding van gezelschapsdieren en verrichtte onderzoek naar de invloed van voeding op de gezondheid bij honden en katten. Hij werd onderscheiden als beste docent en meest geciteerde auteur van de Faculteit Diergeneeskunde en als meest productieve promotor van de Universiteit Utrecht. Hij ontving de Bio-Serv Award voor experimentele diervoeding als eerste niet-Amerikaanse onderzoeker.

Kwaliteit en controle

Om hoogwaardige en goede voeding te kunnen maken, heb je kwalitatief goede grondstoffen nodig. We gebruiken uitsluitend grondstoffen waarvan de herkomst uitvoerig gecontroleerd en volledig te traceren is. Grondstoffen worden enkel ingekocht bij gecertificeerde leveranciers. Kwaliteit en veiligheid zijn hierdoor gegarandeerd, nog voordat de grondstoffen geleverd worden. Bij levering vindt er ook nog uitvoerige controle plaats.

Tijdens het productieproces wordt van iedere productie een monster genomen. Deze worden onder andere gecontroleerd op dikte, diameter en geur. Vervolgens worden ook de nutritionele waarden zoals ruw eiwit, ruw vet, vocht en ruwe celstof nagelopen door onze kwaliteitsdienst. Omdat er gebruikt gemaakt wordt van natuurlijke grondstoffen, zijn niet alle producties hetzelfde van kleur. Grondstoffen kunnen namelijk wat donkerder of lichter van kleur zijn.

Lees wat dierenartsen van SANIMED vinden

Lennart van Kranenburg - Dierenkliniek Erasmusplein Den Haag

''Ik beveel SANIMED van harte aan omdat het een voeding is met een uitstekende prijs/kwaliteit verhouding. Het is een volledig Nederlands product, ontwikkeld door Prof. Dr. Anton Beijnen waar ik als Diergeneeskunde student nog les van heb gehad.''

Eveline Snellen van Vollenhoven - Dierenziekenhuis Veenendaal

''Met het openen van mijn nieuwe kliniek heb ik besloten over te stappen naar de voedingslijn van SANIMED. Ik kan dit iedereen aanraden! Mijn eigen dieren smullen van de SANIMED Intestinal en de worsten. Ook eigenaren zijn zeer positief over resultaten en de prijs.''