Bewezen effectief

Wetenschappelijk bewezen

Voor onze voeding gebruiken we eigen recepten die door onze afdeling Research & Development, onder leiding van Prof. Dr. Ir. Anton Beynen, ontwikkeld zijn. Elk recept bevat de optimale samenstelling welke tot stand is gekomen op basis van wetenschappelijk onderzoek. De recepten zijn afgestemd op iedere levensfase of specifieke behoefte van honden en katten.

Ontwikkeld door Prof. dr. ir. Anton Beynen

Prof. Dr. Ir. Anton Beynen is sinds 2006 verbonden aan SANIMED en heeft als taak het begeleiden van de afdeling Research & Development. Hij heeft vanaf 1987 zeven verschillende leerstoelen bezet.

Beynen heeft humane voeding gestudeerd aan de Wageningen Universiteit en schreef een proefschrift over hormonale regulering van de vetstofwisseling. Van 1993 tot 2007 was hij hoogleraar diervoeding bij de Faculteit Diergeneeskunde te Utrecht. Hier gaf hij les in basale voedingsleer en  klinische voeding van gezelschapsdieren en verrichtte onderzoek naar de invloed van voeding op de gezondheid bij honden en katten. Hij werd onderscheiden als beste docent en meest geciteerde auteur van de Faculteit Diergeneeskunde en als meest productieve promotor van de Universiteit Utrecht. Ook ontving hij de Bio-Serv Award voor experimentele diervoeding als eerste niet-Amerikaanse onderzoeker.

Kwaliteit en controle

Om hoogwaardige en goede voeding te kunnen maken, zijn er kwalitatief goede grondstoffen nodig. SANIMED wordt gemaakt met uitsluitend natuurlijke ingredi├źnten. In onze brokjes vindt u geen kunstmatige kleur- geur- en smaakstoffen. We gebruiken grondstoffen waarvan de herkomst uitvoerig gecontroleerd en volledig te traceren is. Grondstoffen worden alleen ingekocht bij gecertificeerde leveranciers. Kwaliteit en veiligheid zijn hierdoor gegarandeerd, nog voordat de grondstoffen geleverd worden. Bij levering vindt er ook nog uitvoerige controle plaats.

Tijdens het productieproces wordt van iedere reeks brokken een monster genomen. Deze worden onder andere gecontroleerd op dikte, diameter en geur. Vervolgens worden ook de nutritionele waarden zoals ruw eiwit, ruw vet, vocht en ruwe celstof nagelopen door onze kwaliteitsdienst. Omdat er gebruikt gemaakt wordt van natuurlijke grondstoffen, zijn niet alle producties hetzelfde van kleur. Grondstoffen kunnen namelijk wat donkerder of lichter van kleur zijn.

Lees wat dierenartsen van SANIMED vinden

Lennart van Kranenburg - Dierenkliniek Erasmusplein Den Haag

''Ik beveel SANIMED van harte aan omdat het een voeding is met een uitstekende prijs/kwaliteit verhouding. Het is een volledig Nederlands product, ontwikkeld door Prof. Dr. Anton Beijnen waar ik als Diergeneeskunde student nog les van heb gehad.''

Eveline Snellen van Vollenhoven - Dierenziekenhuis Veenendaal

''Met het openen van mijn nieuwe kliniek heb ik besloten over te stappen naar de voedingslijn van SANIMED. Ik kan dit iedereen aanraden! Mijn eigen dieren smullen van de SANIMED Intestinal en de worsten. Ook eigenaren zijn zeer positief over resultaten en de prijs.''