Geschiedenis

Vobra Special Petfoods sinds 1932

Het verhaal van SANIMED begint met Piet van Krieken. In 1932 schreef hij zich in bij de Kamer van Koophandel. ‘Loonmaler’, staat in een zwierig handschrift op de documenten. Boeren uit de buurt brachten hem hun oogst en Van Krieken verwerkte deze. Hij ontwikkelde zich tot specialist in onder andere mengsels met sojakoeken en lijnkoeken voor het rundvee. De boeren bleven terugkomen, want ze wisten: bij Van Krieken krijg je kwaliteit voor een eerlijke prijs.

De energiebehoefte van het dier
In de jaren vijftig ontwikkelde de voedingsleer zich razendsnel. Van Krieken was een van de eersten die deze nieuwe wetenschappelijke inzichten toepaste bij de productie van diervoer. Hij kon de samenstelling van het voer nu aanpassen aan de dieet- en energiebehoeften van de dieren! Daarmee legde hij een belangrijke basis voor honden- en kattenvoeding.

Óók voor de hond
In 1963 nam zoon Gerard van Krieken het bedrijf over en noemde het Vobra: Voederfabriek Oost Brabant. Hij investeerde in een pers, zodat de mengvoeders voortaan in brokken verkocht konden worden. Maar Gerard wilde het bedrijf verder verbreden. Een liefde voor huisdieren zat in de familie; een zus van Gerard fokte honden. Zou het niet mooi zijn om alle kennis over voeding in te zetten voor de productie van hondenvoer?

Voeding van topkwaliteit
Via-via had Gerard contacten in de hondensport. Zo kwam hij terecht bij een politiehondenvereniging. De leden stelden hoge eisen aan de honden én aan hun voer. Ze zochten betaalbaar voer van topkwaliteit, dat aansloot bij de behoefte van de hardwerkende politiehonden. Van Krieken ontwikkelde en leverde dit voer en de politiehonden bloeiden op.

Verbeterde receptuur
De jaren daarop bleef Gerard de receptuur verbeteren. Op basis van kwaliteit, continuïteit en een goede prijs groeide de afzet snel. Als hij van zijn vader één ding had geleerd, dan was het dit: het dier en zijn voedingsbehoefte staan altijd voorop. Gerard werkte samen met de Universiteit Utrecht om de kwaliteit en effectiviteit van de producten te garanderen.

SANIMED onderhouds- en dieetvoeding
Speciaal voor de dierenartspraktijken is SANIMED onderhoudsvoeding en SANIMED dieetvoeding ontwikkeld. De lijn onderhoudsvoeding is afgestemd op de specifieke behoeften van honden en katten per leeftijdsfase. Elke verpakking zit boordevol hoogwaardige, natuurlijke grondstoffen voor een gezonde groei en een fit leven, voor ieder ras en voor iedere leeftijd.

Ondanks uw preventieve zorg kan het voorkomen dat uw hond of kat toch te maken krijgt met kwaaltjes of aandoeningen. SANIMED curatieve dieetvoeding is speciaal afgestemd op het gezondheidsprobleem van uw hond of kat.