Overstappen op andere voeding

Soms is het nodig om over te stappen op andere voeding voor uw hond of kat. Er zijn verschillende manieren om over te stappen op andere voeding. Wij helpen u erbij. Lees snel verder.

Overstappen op andere voeding, hoe doe je dat?

Soms is het nodig om over te stappen op andere voeding voor uw hond of kat. Er zijn verschillende manieren om over te stappen op andere voeding. Het is mede afhankelijk van de voeding die u op dit moment geeft aan uw hond of kat en de voeding die u wilt gaan geven.

Overstappen van krokante brok naar een andere krokante brok

Als u wilt overstappen van de ene krokante brok naar de andere, dan raden wij aan geleidelijk over te schakelen. Onderstaand overstapschema kunt u gebruiken om geleidelijk over te schakelen naar SANIMED voeding. Mocht uw hond of kat gevoelige darmen hebben, dan kunt u iedere stap met 1 dag verlengen naar 3 dagen.

Controleer regelmatig de lichaamsconditie van uw hond of kat en pas zo nodig de hoeveelheid voeding aan. Twijfelt u over de lichaamsconditie van uw hond of kat? Of lukt het u niet om hem of haar op het gewenste gewicht te houden? Vraag dan uw dierenarts(assistent) om advies.