Voeding na castratie of sterilisatie

Na castratie of sterilisatie van uw hond of kat verandert de stofwisseling (metabolisme) van uw huisdier totaal. De stofwisseling wordt veel langzamer, terwijl de eetlust en daardoor de voedselopname toeneemt. Lees hier meer over voeding na castratie of sterilisatie bij honden en katten.

Optimale voeding na castratie of sterilisatie voor hond en kat

Na castratie of sterilisatie van uw hond of kat verandert de stofwisseling (metabolisme) van uw huisdier totaal. De stofwisseling wordt veel langzamer, terwijl de eetlust en daardoor de voedselopname toeneemt. Deze toename verhoogt het risico op gewichtstoename, zelfs al direct na de ingreep.

Een verandering in het metabolisme van het lichaam van uw hond of kat vermindert de dagelijkse energiebehoefte met gemiddeld 15%. Mede door gewichtstoename na castratie of sterilisatie is er een verhoogd risico op suikerziekte. Houd daarom het lichaamsgewicht van uw hond of kat goed in de gaten.

SANIMED Preventive hondenof kattenvoeding houdt perfect rekening met uw gecastreerde of gesteriliseerde hond of kat. Door een aangepast energiegehalte is het gemakkelijker om het lichaamsgewicht van uw hond of kat te handhaven. Bovendien bevat deze voeding extra essentiƫle vetzuren, die zorgen voor een mooie vacht en een verbeterde weerstand. SANIMED Preventive, de naam zegt het al, draagt bij aan het verminderen van het risico op veel voorkomende aandoeningen zoals suikerziekte, nierfalen, hartfalen en artrose.

Wij raden aan geleidelijk over te schakelen van uw huidige voer naar SANIMED preventive voeding. Onderstaand overstapschema kunt u gebruiken om geleidelijk over te schakelen naar SANIMED voeding.

Controleer regelmatig de lichaamsconditie van uw hond of kat en pas zo nodig de hoeveelheid voeding aan. Twijfelt u over de lichaamsconditie van uw hond of kat? Of lukt het u niet om hem of haar op het gewenste gewicht te houden? Vraag dan uw dierenarts(assistent) om advies.